Monday, May 25, 2009

Photoshoot for Udaimatunnur by Butik Pengantin Syahirah

I can't remember when was the last time I had photoshoot with BPS. Must be last year or early this year.


Baju pengantin ni biasa la, kalau photoshoot mesti nak berpasangan lelaki dan perempuan. Kalau tak, tak nampak 'real'. Same goes to BPS. Gambar-gambar dalam majalah Pesona Pengantin semua berpasangan. Since Kurt letakkan 2 syarat (tutup aurat dan tak boleh berpasangan dengan lelaki), jadi tak dapat la nak commit dengan photoshoot BPS lately ni... Biasa la, dah kahwin kan. Banyak hati yang perlu dijaga, especially keluarga mertua. Orang Melayu ni sensitivity tinggi. Elok lah..., nak menjaga kan... I have no problem at all with both conditions. :D Alhamdulillah, I am blessed with an understanding and supportive husband. Bukan semua husband nak bagi wife terus buat modeling after got married tau... Walaupun part-time je macam I ni. I am one lucky spouse... Thank You En. Kurt! ^_^ *ciom*


Anyways, baru ni Kak Rin from Majalah Keluarga (Karangkraf) call untuk photoshoot dengan BPS for July issue! :D Mula tu Kak Rin tak tau about the conditions. But after she's been told by En. Ismail (BPS owner), she considerately pick another models untuk pose yang berpasangan ni. Sayang Kak Rin! ^_^ So I only did for single pose and pose yang partner dengan another female model, Sara. Sara ni sweet... Masa photoshoot ni dia tengah pregnant two months. :D





P/S : Lepas-lepas ni rasa macam nak blog dalam BM. :)

10 comments:

~munmun~ said...

marilah bersama-sama kita menaikkan kembali bahasa melayu sebagai bahasa kebangsaan kita...

Caramalize Aziz said...

bahasa melayu baku kah? huuuuu!~ ^_^

Anonymous said...

beruntung amrina bulih suami memahami. :) kalu i lah, baru nak melawa dah suami sound. geram juge lah kite ni! jage suami baik2 yer amrina. jage hati suami. baek orgnye. kirim salam suami. smoga amrina dan suami bahgia sokmo..

MOMMAHOLICSERIES said...

U, i ingat lagi i jumpa u first time kat butik Syahirah. :)
Dalam hati i; "slim gilerr ok minah ni' :)

sher said...

still beseri mcm pengantin baru... =)

Caramalize Aziz said...

anonymous : mesti awk dah lawa. sbb tu suami rs xpyh nak melawa dah! hehe... thanx 4 d advice. insya-Allah. ^_^

mommaholicseries : dlm hati i pulak, "bestnye die jd engineer boleh slalu g oseas!" *_*

sher : pengantin lame la... hehehe...

Liyana said...

No wonder you look familiar! Seen your face so many times in the magazines. Actually I have that Nur issue with you as a cover girl.

** Sekali-sekala memang I blog dlm BM. Tapi selalunya bukan rojak.

[ Hanie ] said...

murah rezki am skrang ni...lepas2 kawen lg bertambah. Makin cun plak tu ;) keep it up. Bila tgk am dlm magazine / tv ker, kami berdua (me and Mr.f) tetibe excited huuu :D

Caramalize Aziz said...

hanie... alhamdulillah... ^_^ am pulak excited tunggu mr.f & hanie's big day! xlame dah kan... wish both of u all the best! insya-Allah xde ape aral, ill come wt erin... ^_^

~munmun~ said...

i like the butterfly..cm ade one you posted in your other blog.